Categorieën
wonen

Schilder amsterdam adviseert je graag!

Trendy kleuren voor je woonkamer nodig? 

Je woonkamer is één van de plekken in je huis waar je al dan niet samen met je huisgenoten , de meeste tijd doorbrengt. Vandaar dat je er bewust en onbewust voor zorgt dat het er altijd gezellig uitziet, waarbij je persoonlijkheid tot uiting wordt gebracht. Natuurlijk combineer je jouw smaak met dat van je gezinsleden opdat ook zij zich thuis voelen op deze plek.

Om de zoveel tijd zal je echter de sfeer in je woonkamer willen veranderen, hetgeen door het kiezen van een andere kleurenschema het eenvoudigst is. Waarschijnlijk laat je je dan inspireren door de trendy kleuren van het moment die in diverse (online)tijdschriften worden gepromoot. Ofschoon dit een goede methode is acht ik als schilder die werkzaam is in Amsterdam, het niet raadzaam om het tot dé manier voor het uitzoeken van een nieuwe kleur te maken. De reden daartoe deel ik met je in deze blogpost waarna ik je een succesvollere methode aanreikt, die me reeds vele tevreden klanten met prachtige woonkamers heeft opgeleverd.

Redenen waarom je de trendy kleuren uit een magazine nu moet vergeten

  1. Seizoensgebonden maar je budget is dat niet: yup, je weet je beslist ook wel dat het van het seizoen afhankelijk is welke kleur door trendwatchers als dé kleur van het moment wordt bestempeld. Dat is voor mij als schilder in amsterdam natuurlijk wel leuk omdat ik dan meer opdrachten kreeg om de gewenste trendy kleur aan te brengen, maar zo een grote verandering is eigenlijk alleen maar nodig indien je budget het toelaat en je muren nodig een andere verflaag behoeven. Indien dit niet het geval is kan je die leuke kleur van het seizoen ook op een minder dure manier in huis halen. Hoe je dat doet vertel ik je straks.
  2. Vaak gesponsorde aanbevelingen: is het je ook opgevallen dat je vrijwel altijd door kan klikken naar een website waar je de trendy kleur en andere schildersattributen kan aanschaffen? Indien je een dergelijke tekst ziet moet er al een belletje bij je gaan rinkelen die je er op wijst dat je hier te doen hebt met een gesponsorde tekst. Het hoeft dan ook niet zo te zijn dat de kleur die de hemel wordt ingeprezen bij velen geliefd is, het kan gewoon een marketing stunt zijn van de fabrikant om zijn omzet te doen groeien; en dat ten koste van jouw portemonnee.
  3. De kleur van het moment hoeft niet bij je passen: Er zijn sowieso kleuren die jou onbewust een blij, tevreden of rustig gevoel bezorgen. Wanneer je een ruimte waar deze kleuren in verwerkt zijn bezoekt, voel je je gelijk goed. Het tegenovergestelde ervaar je in een kamer die bijvoorbeeld geel geschilderd is. Ofschoon deze kleur met vrolijkheid in verband wordt gebracht, is het mogelijk dat je het door een dramatische gebeurtenis uit je jeugd met verdriet associeert. Indien de kleur geel of een variant ervan als de kleur van het moment wordt aangeprezen, kan het dus een ramp voor je worden indien je besluit mee te doen aan deze trend.
  4. Your house, your rules: dit punt spreekt voor zich. Je bent samen met je huisgenoten de enige die echt bepaalt welke regels er in je huis gelden. Het is natuurlijk wel leuk om met de mode mee te doen maar dat moet noch ten koste gaan van je humeur noch zorgen voor economische achteruitgang. Vooral omdat het aanpassen van je woning aan de tijd ook anders kan.

De betere optie: kies voor een bepaalde sfeer in je woonkamer

Het is tijd dat ik je deelgenoot maak van één van de grootste schilders geheimen. Je las het al in de titel van deze alinea…de beste methode om de kleur in je woonkamer te veranderen is door uit te gaan van de sfeer of stijl die je wilt dat deze ruimte uitstraalt. Zodra je weet welke stijl je het meest aanspreekt is het een kwestie van de kleuren die bij de desbetreffende sfeer horen bestuderen en te kiezen voor die kleurencombinatie waar je gelukkig van wordt. Simpeler kan het haast niet.

Kleur en sfeer 

– Lichte en pastel kleuren:maken je woonkamer ruimer. Indien je woonkamer niet staat op een plek waarbij het door de dag heen door de zon verlicht wordt, los je dit met onder andere witte muren op.

– Donkere kleuren: zorgen voor knusheid. Muren lijken dichter op elkaar te staan, terwijl je met bijvoorbeeld zwart en donkerblauw in combinatie met wit of andere lichte pigmenten er voor zorg dat je woonkamer een chique aanblik krijgt.

– Felle kleuren: kunnen pijn gaan doen aan je ogen maar zorgen er tevens voor dat je woonkamer er gezellig en jeugdig uitziet. Door je verlichting aan te passen kan je de optische hardheid uit het geheel halen.

– Bruine aardetinten: maken je woonkamer lekker huiselijk en warm, zodat een ieder die zich erin begeeft zich thuis voelt.

Speel met de rest van je interieur

Je zal wel begrijpen dat met het in een andere kleur schilderen van je muur of muren je nog de rest van je interieur hebt aan te passen om de sfeer te creëren die je voor ogen hebt. Geef je meubels daarom een andere plaats, koop gordijnen, een vloermat en stoelen kussen die passen bij je nieuwe kleur, doe stoelhoezen om je bankstel en vergeet ook niet om je verlichting eventueel aan te passen.

Door mijn methode op te volgen zal je merken dat je langer plezier zal hebben van je kleurkeuze. Indien je daarbij hulp nodig hebt, kan je me altijd contacteren met je vragen of voor een vrijblijvende offerte.

 schilder amsterdam

Meer informatie vind jij bij Edberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *